Între vis si realitate 2
Toate textele si fotografiile de pe acest blog sunt protejate potrivit Legii nr. 8/1996, privind drepturile de autor. Nimic nu poate fi preluat fără acordul autorului.
miercuri, 29 ianuarie 2025
Simfonie de culoare și parfum - Miercurea fără cuvinte 5/2025
LET'S GET WORDLESS! Curaj, înscrie-te! ☺ Vei cunoaste o multime de bloggeri ce au pasiunea fotografiatului. Nu exista teme pentru fotografii, nu exista obstacole. Singura regula este ca articolul pe care-l înscrii în tabelul "Miercurea fara cuvinte" sa nu contina text scris. În rest, orice este permis. Alatura-te noua în clubul MfC☺ Happy Wordless Wednesday! ☺
marți, 28 ianuarie 2025
Anul Nou Chinezesc 2025
Pe 29 ianuarie, se va sărbători Anul Nou Chinezesc, cu dansuri ale dragonului, focuri de artificii și delicioase preparate tradiționale. Vom păși în Anul Șarpelui de Lemn. Această sărbătoare, cunoscută și sub numele de Festivalul Primăverii, este cea mai importantă festivitate din cultura chineză și este marcată cu mult entuziasm în întreaga lume.
luni, 27 ianuarie 2025
Un Haiku... de sezon
duminică, 26 ianuarie 2025
Lalele, zambile, narcise
sâmbătă, 25 ianuarie 2025
Lumini, umbre, alb-negru sau color
joi, 23 ianuarie 2025
Chifle cu aluat prefermentat
- 100
g apă
- 150
g făină de grâu tip 700
- 5 g
drojdie
- 3 g
sare
Ingrediente pentru aluatul principal:
- 500
g apă călduță
- 100
g lapte
- 750
g făină de grâu tip 700
- 350
g făină de grâu tip 480
- 28 g
sare
- 27 g
drojdie
- 20 g
malț de panificație
- 20 g
unt
Cantitate rețetă:
- 30
bucăți a câte 65 g sau
- 65
bucăți a câte 30 g
Timp de dospire:
- Aluat
prefermentat: 8 ore
- Aluat
principal: 40 minute
- Dospire
finală: 30 minute
Timp de coacere:
- 15 minute
Mod de preparare:
- Aluatul prefermentat: Amestecați ingredientele
și lăsați aluatul acoperit să dospească timp de 8 ore la temperatura
camerei.
- Aluatul principal: Frământați toate
ingredientele timp de 10 minute până obțineți un aluat neted și lăsați-l
acoperit să se odihnească timp de 40 de minute la temperatura camerei.
- După timpul de dospire,
porționați aluatul fără a folosi făină, formați bile și lăsați-le
acoperite să dospească încă 10 minute.
- Modelați bilele de aluat după
preferință și lăsați-le acoperite să dospească încă 30 de minute.
- Pulverizați chiflele cu apă și
presărați-le cu semințe*.
- Coaceți chiflele în cuptorul
preîncălzit la 250°C cu ventilație timp de 15 minute, cu mult abur.
- Scoateți chiflele din cuptor, pulverizați-le din nou cu apă și lăsați-le să se răcească pe un grătar.
SUPĂ DE ROȘII COAPTE - RiO 4/2025
INGREDIENTE
- 1.500 g roșii Roma sau roșii de carne
- 3 ardei roșii
- 3 cepe
- 8 căței de usturoi
- 1,5 linguri de sare
- 8 linguri de ulei de măsline
Supă
- 500 ml apă
- 3 linguri de supă de legume
- 150 ml smântână
- 3 prafuri de piper
- 3 prafuri de piper Cayenne
CANTITATEA REȚETEI: Pentru 8 persoane
DURATA DE GĂTIT: 35 minute în cuptor
PREPARARE:
Spală roșiile și ardeii fără semințe și taie-i în bucăți mari. Curăță cepele și taie-le în felii. Folosește cățeii de usturoi cu coajă. Pune totul împreună cu sare și ulei de măsline pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și coace la 220 °C cu aer cald timp de 35 de minute, până când legumele sunt moi și ușor rumenite. Apoi, curăță usturoiul și îndepărtează cojile întunecate de pe legume. Folosește un blender de mână pentru a pasa totul fin. Pune masa pasată împreună cu apa și supa de legume într-o oală și lasă să fiarbă scurt. Condimentează supa de roșii cu smântână, sare, piper și piper Cayenne.
OPTIONAL:
La noi acasa, se obisnuieste sa ornam aceasta supa dupa ce este pusa în farfurie, cu o lingurita de Crème Fraîche, plasata exact in mijlocul supei si de jur-împrejurul petei able, doua-trei frunzulite de busuioc proaspat. Supa fiind de fapt o reteta italiana, semnificatia rosu-alb-verde este evidenta ☺ Si decoratiunea, de mare effect, nu-i asa?